Sider

mandag 27. september 2010

Cellegift eller aprikoskjerner? vitenskap eller tro?

I dag lanseres ett nytt forbund i Kristiansand, Kreftforbundet. Som pårørende til en kreftpasient må jeg si at dette er ganske hasardiøs sattsning med andre menneskers liv som innsatts.
Å påstå en overlevelses prosent på 2,2 ved behandling av cellegift er vel å bomme totalt , bare jeg kjenner da virkelig mer enn 2,2 prosent overlevende etter kreftbehandling med cellegift.
Jeg skal ikke avfeie alternativ behandling totalt, men å undergrave skolemedesinen på denne måten kan være direkte livstruende for mennesker som velger å avstå fra denne fordi enkelte mennesker (ingenører og fiskehandlere) påstår at de har en mye bedre løsning. Selvfølgelig vil de vise frem sine solskinnshistorier og sine dokumentasjoner som andre mennesker har lagt frem, men å bagatellisere cellegiftens faktiske virkning det bør de avstå fra. Årelang forskning  på cellegift(dokumentert og ja det har foregått litt juks der også ) har ført til en bedre og bedre behandling av kreft, en kreftdiagnose i dag er ikke en dødsdom slik det var kun få år tilbake.
Alternativ behandling har sikkert sin misjon den , men da i tillegg til skolemedesin, å love gull og grønne skoger til pasienter uten fremtid er på grensen til ondskap.
For de fleste av oss ville vel prøvd det mest for å forlenge livet til barna våre eller vårt eget og noen vil vel også tro att dette kan være sant, at aprikos kjerner og div naturprerarter kan gjøre underverker der selv skolemedesinen må gi tapt.
Cellegiften har absolutt sine bivirkninger, ja flere enn de fleste er klar over , men den virker . Ikke alle kreftpasienter kan reddes , noen må desverre gi tapt.
Men cellegiften har vært en revolusjon innenfor kreftbehandlingen og jeg takker den for at vi fremdeles har 5 barn i flokken vår og ikke 4, samt noen fantastisk dyktige leger på kreftsenteret på Ssk og ved Radiumhospitalet .
Å få diagnosen kreft er ikke bare en sykdom det blir nesten som en livsstil der alt i hverdagen må tenkes gjennom og tas hensyn til, derfor ble jeg først litt glad da jeg så det skulle startes ett nytt forbund i dag . Jeg håpet vel på at dette skulle være ett alternativ til Kreftforeningen som ikke er  en særlig brukervennlig forening for kreftrammede , men så viste det seg altså å være ett forbund som bare bidrar til å forverre jungelen av informasjon og alternativer i en ellers vanskelig hverdag.
Nei jeg holder fast på troen på cellegiften og skolemedesinens utvikling, det er faktisk en grunn til at overlevelses prosenten blir høyere og høyere  , naturen kan ikke fikse alt , men takk og lov for tenknologiens utvikling og for tålmodige forskere som bidrar til at verden går fremover.
Nå bør bare kreftforeningen også utvikle seg litt slik at hverdagen og livet etterpå til kreftpasienter kan gjøres  lettere ved litt mer informasjon og veiledning ved en nystillt diagnose og underveis i prosessen.

Ha en fin kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar