Sider

tirsdag 31. august 2010

FlittigLise's værste mareritt...

I dag har vi fått besøk i heimen, Min mor og hennes mann har kommet den lange veien fra Falster DK for å besøke sine døtre og deres familier. Så i dag har fruen i huset virkelig vært flittigLise og fått gjort en hel haug med forfallent omsorgsarbeid.
Til og med tenåringen og tweensen  fikk bidratt til felleskapets beste i dag og det er ikke en enkel jobb å motivere til.
I og med det har foregått endel oppussingsarbeid i heimen de siste mnd, har rengjøring og rydding blitt konsentrert på små områder, men i dag kom virkelig flittigLise frem og fikk tørket støv og ryddet i hver eneste krinkel og krok. Blomster har fått vann og pynteting har fått fjernet grå støvlag så nå skinner det i heimen igjen, fantastisk deilig må jeg bare si det er lenge siden det har sett så bra ut over alt i dette huset.
Det fine med å få gjester (utenom det at det selvfølgelig  er hyggelig å få gjester og treffe mor som ikke jeg får se så ofte ) er at jeg får virkelig fart på skrotten, jeg arbeider absolutt best under press og er jo så fornøyd etterpå. MEN, så kommer vi til mareritt avdelingen i hele opplegget her. Jeg har jo fått nytt kjøkken og er hysterisk ang. rot og søl der inne, ikke en kopp blir satt på benken og resten av familien er blitt drillet til gangs og har fått inn rutiner ang dette. fjøler og underlag blir helt automatisk dratt frem når noe skal gjøres på benken og mor smiler og er fornøyd, altså alt er rosenrødt og illusjonen om den perfekte husmor (les i kjøkkenregionen) lever i sitt beste velgående.
Gjestene hadde ikke vært i hus mer enn ca 10. min før jeg kjente angsten melde seg og små svette perler piplet frem i panna, ut pakker de diverse matvarer som er slept over kjølen og legger dem RETT PÅ BENKEN........... skrotten fikk på ny fart på seg og fikk frem underlag og med streng mine sagt:"INGENTING skal settes rett på benken"

Gjestene kikket helt uforstående på meg og utbrøt : hva skal du da med benk...

Diverse bilder for rundt i hodet mitt og bekymringene sto i kø for å bli tatt på alvor. jeg så ikke livet passere i revy, nei det var mye verre enn som så. svarte flekker på benkeplata, fett merker og det som verre er dukket opp foran øynene mine og ble nesten virkelige der inne på drømmekjøkkenet mitt, med ett så jeg glass som lager vannmerker i min 4 cm tykke bjørkeplate som 7.far i huset har kjørt milevis for å få tak i så husfruen skulle bli fornøyd. Man kan trygt si at det var hakket før hyperventilering og hjertekramper. Til alt hell kom min vidunderlig herlige fantastiske tenåring sin mor til unnsettning, med utsang som " hun er helt hysterisk med det kjøkkenet, så dere kan like godt bare gjøre som hun sier " reddet han situasjonen fra å utvikle seg til en forelesning fra min side om hvilke regler som gjelder på drømmekjøkkenet og en avhandling om hva som er lov og ikke lov , hvordan ting skal tilberedes, orden osv, osv. Det er jo sikkert lov å få av seg skoene før formaningene begynner tenker jeg.
Men faren er ikke over enda, jeg vet av erfaring at gjestene ikke er  særlig utstyrt med rydde og organiseringsgenet, ting blir ikke alltid satt tilbake på plass etter bruk og om noe blir liggende igjen etter tilbereding av ett måltid blir det ikke satt først på prioriteringslista å vaske og rydde opp.
Så den neste uken eller så må flittigLise bare holde koken og holde smilet på, filla beredt og om det skulle blir for ille får tenåringen nok en gang gjøre ett forsøk på å redde situasjonen..

Ha en stressfri aften.

http://bloggurat.net/kart/registrere/5959/kristiansand
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/0133dd988a987b0a450b6f6283b7536e17ff97c4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar